Fleisch

Denge  mir mol zrück in d vergangeheid ,so en paar tausnd johr moin i ,un stelle uns vor mir wäre unnerm heutig robberg gsesse uffener grosse wies ,wo heut eddlinge isch , nebel zieht uff ,des grass wiegd in de leichde bries ,die äscht der beem wiege sich im wind, un mir hocke am ufer der alb  un gugge mid der zottelige, stark behaarde kumpels über d weid landschaft un freie uns des lebens .also nur d männer denn d fraue  hen domols no net so die roll gspielt ,die ware in der hehl am feuer gsesse un hän mit der annere um de heiss brei gequatscht. net uff badisch des gabs domols no net sonderm mit der keulesproch ,wenn net gehorcht hasch gabs oine uffs hirn, also net so ganz unterschiedlich wie heud , unn deshalb hen die männers unnernanner der tag uff de grosse wies verbrocht un hen gwart uff en mammut der damols villeicht in froschbach dene frösch beim quake zugehorcht hot, so nenne mir sie mol jagdtagtig war net ganz ausgereift aber sie hot oft zum ziel gfihrt ,en dicke haxe oder en filet vom hirsch hats ah scho gebe, und des roh ohne salz unn pfeffer ,des hen se  dann mit ihresgleiche in der hehl verspeist mid der fraue , so ware die männer für der oikaf zustännich , gud d fraue henn sich mid der kinner rumschlage müsse un henn für d beilage gsorgt , beere und anneres grüzeug ,irgendwann henn sich halt zwei lausbube in die hoor gegriegt und  hen ihren oteil vom hirsch ,so nen stück vom haxe 2 3 kilo ins feier gworfe, unn heureka isch des grille erfunne wore ,do hen se feschtgestellt das des besser schmecke dut un seither grille die leit .heit schauts so aus ,die männer bekomme en oikaafszeddel un fahre zum neggscht supermarkd unn stelle sich mit annere möchtegernjäger ind schlang um en saftigs stück floisch zu erlege unn do machts sich wider de urinstingt der männer bemerkbar , des Fleisch muss gross rot unn saftig sei für der rest der bagasch darfs denn eh worscht oder salat sei , dahoim okomme wird der grill agschmisse ,heit ganz modern mid gas, also knepfle drigge un los geht’s ,ich bin ja eher der purist un mags uff di alt art mit  feier , des heisse , der rauch des knistere ,des hot schoh ebbes  animalisches , denn ischs soweid do möchte mei erlegde beute uffem offene feier gare , un beim grille isch heit viel meglich ,vom steak das nur vom feier geksst worre isch un von inne noch zappelt, bis hin zum geräuchertem,gesmokten und über stunde mit kloiner hitz gegartm stück das vorher mit viele gwirz libevoll eingeriebe wore isch , und denn nachem gare fast auseinanner fallt un in deim mund ehgeschmacksexplosion gibt ,von siss sauer bis pikand scharf alles isch meglich, ja unn hmmm ,des ischen hochgnuss ,do könne  unsre vegetarier unner uns ja net mitschwätze ,gut damals wäre se wahrscheinlich verhungerd , 

jetztert noch eh geschicht nebeher , es war samstig obend  mei neuer grill hab i ogeheizt uff hunnert grad ,mei ripplle wo i vorher mit genuss gewirzt hab landete mit liebe ufffem grill un schmorte so 3-4 stunn vor sich no , in vorfreud gabs denn noch e beilag dazu, jo unn auch i muss gesteh so eh fette backkrumbier mit quaich dazu ,es gibt fascht nix bessers , nach 2 stun mit eh rauchige barbecuesauce bepinselt, un uff der genaue zeitpunkd des richtigen garpunktes gwort , 

 dann wars soweit ,die ripplen uff der teller  mit der grummbiire, zum tisch gedappt nebbher nochen bier eingschütt un mitte im trinke en schmerz der net schlimmer het sei könne , unvermiddelt lag das ripple mit der heisse saus uff meim oberschenkel un hat sei schmerzhaftes werk du, da du ja erste mal des fleisch rette wilsch ziesch der des ripple von doinem noch heissem oberschenkel uffen teller ,bis dann aber nochem tempo gfunne hasch mit dem die heisse sauce von deiner bereits verbrannten haut entfernt hasch ,war die brandblase scho do unn der schmerz uhh ,jo schee wenner noch lasst , des ripple hot trotzdem gschmegt  , jo früher bisch vom mammut überrannt wore , heut musch dich vorem ripple schütze so ändere sich die zeite  

Rainer Iben

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